П’ятниця, 3 Травня, 2024
Бiльше

    Борються винахідливо та хоробро: у Пентагоні проаналізували дії ЗСУ

    Прессекретар Пентагону Джон Кірбі високо оцінив зусилля українських військ в умовах російського вторгнення, яке досі триває, пише «CNN», передає Інфоспротив.

    «Вони хоробро борються на вулицях і за межами своїх міст, і вони борються дуже винахідливо», – сказав Кірбі у прямому ефірі з Вольфом Блітцером з CNN.

    Щодо російського конвою, який, схоже, застряг на околицях Києва, Кірбі сказав, що, на його думку, Росія, як і раніше, зосереджена на взятті столиці.

    «Станом на сьогоднішній ранок ми, як і раніше, оцінюємо, що просування російських військ зупинилося приблизно за 25 кілометрів від центру міста, але вони намагаються наблизитися», – сказав він.

    «Вони все ще перебувають за межами міста, але ми, як і раніше, вважаємо, що їхні наміри спробувати оточити Київ і зрештою зайняти його».

    Попри те, що президент Росії Володимир Путін заявив, що вторгнення «йде за планом», Кірбі дав іншу оцінку.

    «Російські були спантеличені, вони були розчаровані, вони були відкинуті назад, їх сповільнив жорсткий і рішучий український спротив. Ми також вважаємо, що вони самі спіткнулися», – сказав він.

    «У них проблеми з логістикою та постачанням. У них закінчується паливо, у них закінчується їжа для деяких із їхніх солдатів. Вони були здивовані тим, як і з якою ефективністю українці захищали свої міста та своїх співвітчизників», – заявив Кірбі.

    Нагадаємо, архієпископ УПЦ США та представники українсько-американської громади обговорили з Держсекретарем США допомогу Україні. Також Курт Волкер розповів, як США та союзники по НАТО можуть забезпечити чисте небо над Україною.

    Найсвіжіше

    Популярне