П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Очільник РПЦ звинуватив в “розколі” єрархів “УПЦ МП”, які припинили поминати патріарха Кіріла

    Очільник РПЦ, Московський патріарх Кіріл вважає, що припинення поминання предстоятеля Церкви, який благословляє військових на агресію проти іншої країни, — це розкол.

    Про це йдеться в листі адміністративного секретаріату РПЦ на ім’я митрополита “УПЦ МП” в Сумах та Охтирці Євлогію.

    “Припинення поминання Предстоятеля Церкви не через віровчальні або канонічні помилки, або омани, а через невідповідність тим чи іншим політичним поглядам і перевагам, — це розкол, за який кожен, хто його учиняє, відповість перед Богом і не тільки в майбутньому столітті, але й у нинішньому”, — говориться в листі.

    Раніше кілька десятків кліриків єпархії УПЦ МП в Сумській області повідомили правлячого архієрея Євлогія (Гутченко) про категоричне засудження кривавої агресії Росії проти Української держави і українського народу та про припинення молитовного поминання Московського Патріарха Кіріла (Гундяєва) під час богослужінь.

    Станом на 3 березня вже п’ять єпархій “УПЦ МП” (РПЦ в Україні) – на Сумщині, Закарпатті, Житомирщині, Рівненщині та Львівщині – офіційно повідомили про припинення поминання Московського патріарха Кіріла як предстоятеля.

    Найсвіжіше

    Популярне