П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Духовенство єпархії “УПЦ МП” на Сумщині відмовилось від згадування імені Моспатріарха Кіріла (Гундяєва)

    Близько тридцяти кліриків єпархії УПЦ МП в Сумській області повідомили правлячого архієрея Євлогія (Гутченко) про категоричне засудження кривавої агресії Росії проти Української держави і українського народу та про припинення молитовного поминання Московського Патріарха Кіріла (Гундяєва) під час богослужінь.

    Про це повідомляє Православна Сумщина.

    Священників “УПЦ МП” обурило, що патріарх Московський Кіріл ніяк не засудив агресивні дії російської влади.

    «У цій важкій ситуації, керуючись наказом нашої пастирської совісті, ми вирішили припинити поминання Московського патріарха за богослужіннями. Це рішення продиктоване також вимогами нашої пастви, яка, на жаль, не бажає більше чути у наших храмах ім’я патріарха Кіріла», – йдеться в зверненні.

    «Цієї страшної хвилини випробувань ми висловлюємо повну підтримку нашій Батьківщині – Україні. Ми підносимо молитви за українську державну владу, за Збройні Сили України та за всіх, хто сьогодні зі зброєю в руках став на захист України. Ми готові надати українському війську усю можливу допомогу», – йдеться в заяві священників “УПЦ МП”.

    Вони також звернулись до свого керуючого архієрея Євлогія з призивом задуматись.

    «Особливо ми хочемо звернутися до нашого правлячого архієрея – митрополита Сумського та Охтирського Євлогія. Ваше Високопреосвященство, дорогий Владико Євлогій! Повідомляємо вам, що ми, клірики Сумської єпархії, що підписалися нижче, засуджуючи злочинну і жорстоку війну, розв’язану Російською Федерацією проти України та українського народу і фактичну її підтримку патріархом Московським … Кірілом, повідомляємо Вам, що віднині припиняємо поминання патріарха…», – підсумовується в заяві.

    Найсвіжіше

    Популярне