Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    «Були послані, куди треба». В Конотопі окупанти приїзжали «домовлятися» з міською владою — глава ОДА

    Сьогодні, 2 березня, у Конотопі Сумської області російські окупанти приїжджали «домовлятися» з міською владою, але «були послані, куди треба».

    В інтерв’ю Радіо НВ міський голова Конотопа Артем Семеніхін розповів про героїчний захист міста, розмову з окупантами та загрози, які досі існують.

    — Ми всі пишаємося Конотопом. Які зараз настрої серед мешканців?

    — Мешканці Конотопа готові були їх розірвати. [Росіян] провели коридором ганьби. Зараз місто єдине, монолітне і готове до будь-якого розвитку подій. Відбулися перемовини за участі голови Сумської ВЦА Дмитра Живицького і його заступника. Ми їх попередили: якщо вони заходять в Конотоп, вони починають горіти, вони будуть спалені. Люди готові з вилами проти танків йти. Ми розуміємо, що потрібна підтримка нашим Збройним Силам, які тримають оборону нашої столиці.

    — Хто вів з вами перемовини, що це за люди?

    — Вони намагалися вести перемовини зверхньо — нібито вони тут господарі прийшли. Я їм звичайно сказав: «Хлопці, ви, мабуть, трішки переплутали Москву і Конотоп. Конотоп ніколи Москві не здавався». Вони: «А че вы кричите, а че вы хамите?». Я кажу: «Ніхто не кричить. Ви — окупанти!».

    У них було прохання, щоб ми їх не чіпали, щоб вони вільно могли проїжджати містом. Ми їм сказали, що [ніхто їм] проїзд не дасть.

    — Які ще вимоги були у ворога?

    — Щоб всі, у кого у Конотопі є зброя, її склали. Ми сказали, що цього не буде.

    — Скільки військової техніки навколо? Чи можете ви оцінити рівень загрози?

    — Рівень загрози високий. Ми знаємо, де вони стоять. Частина з них засіла в полі – в українському чорноземі. Не можуть виїхати. Ми знаємо, де вони знаходяться і попередили: як тільки їхня машина з’являється в Конотопі, вона горить.

    — Чим можна допомогти громаді Конотопа?

    — Помолитися за нас. Нам, звичайно, багато чого треба — і ліки закінчуються, і з продовольством є певні нюанси. Але ми тримаємося.

    — Артеме, ми впевнені, що ви переможете.

    — 100%. Чекаємо, коли наші Збройні Сили почнуть контратакувати, а ми їм допоможемо.

    Найсвіжіше

    Популярне