П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    У Михайлівському Золотоверхому монастирі знешкодили диверсантів

    «Охорона Михайлівського Золотоверхого монастиря знешкодила російську диверсійну групу, яка намагалася проникнути на територію. Також поруч з територією були виявлені мітки, які були знешкоджені. Митрополит Епіфаній подякував охоронцям за пильність», повідомляє речник ПЦУ Архієпископ Євстратій (Зоря).

    «Відомо, що у своїй промові перед початком війни Путін однією з претензій до України назвав існування тут незалежної від Росії Церкви. Також відомо від міжнародних партнерів про складені окупантами списки цілей їхнього терору – лідерів українського суспільства і держави. Ці публічні повідомлення, а також інформація, яку не можна зараз оприлюднити, отримана від українських і міжнародних джерел, дали підстави об’єктивно вважати, що серед цілей російського терору – предстоятель ПЦУ», – сказав речник ПЦУ.

    «Враховуючи це були вжиті особливі заходи безпеки, щоби попередити непоправні наслідки для Помісної Церкви і України в цей час боротьби за свободу, якби ворог досяг успіху свого задуму. Можу офіційно засвідчити, що Предстоятель не виїжджав і не виїде за межі України, сама думка про це є абсурдною», – пояснив він.

    «Він має надійну охорону. Він працює постійно, спілкуючись з архієреями та духовенством на місцях, з нашими закордонними друзями, підносячи молитви.
    А щодо тих, хто наполегливо поширює заклики однієї особи “розшукати митрополита Епіфанія” – скажу наступне. Той, хто пише ці заклики – відомий тісною співпрацею з оточенням Медведчука та Деркача, засвідчених агентів Росії. Чи не виконує він у такий спосіб завдання, і не лише інформаційного? Після перемоги нехай з цим розберуться компетентні органи», – розповів архієпископ Євстратій.

    «На завершення додам: ті, хто бажав би, як і Путін, щоби Українська Церква втратила свого Предстоятеля, – мріють марно. Адже, як відомо, береженого – і Бог береже, і побратими-українці», – підсумував речник ПЦУ.

    Найсвіжіше

    Популярне