Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    У РПЦ заявили, що «зміна кордонів» не вплине на єдність філії РПЦ в Україні і Моспатріархату в Росії

    У Російській Православній Церкві заявили, що «зміни кордонів» не вплинуть на єдність Московського патріархату і його філії в Україні — «УПЦ МП». Тобто навіть після визнання Путіним терористів із ОРДЛО «УПЦ МП» (РПЦвУ) не збирається відмежовуватись від Московського патріархату.

    Про це 22 лютого 2022 року заявив голова Синодального відділу із взаємин РПЦ з суспільством та ЗМІ Владімір Лєгойда, коментуючи рішення президента країни-агресорки – Російської Федерації – Владіміра Путіна про визнання суверенітету терористичних бандформувань «ДНР» та «ЛНР».

    «Російська Православна Церква, не будучи суб’єктом міжнародного права, не має повноважень для визнання чи невизнання держав. Такі повноваження мають лише інші держави та міжнародні організації. Кордони країн, розташованих у межах канонічної території Російської Церкви, багаторазово змінювалися, а церковна єдність завжди зберігалася. Водночас, Церква (РПЦ, – ред) з повагою ставиться до політичного вибору народів», — сказав представник Моспатріархату.

    Він додав, що зараз він не має відповіді на запитання, «чи будуть наслідки політико-правових рішень для церковного управління» в самій РПЦ. Мається на увазі, чи будуть замінені церковно-адміністративні підпорядкування служителів РПЦвУ в Донецьку і Луганську з очільника РПЦвУ Онуфрія (Березовського) на беспосередньо Московського патріарха Кіріла (Гундяєва).

    Нагадаємо, раніше священник ПЦУ іронічно прокоментував привітання очільника РПЦ Кіріла президенту Росії. Також замість осудження за гріх війни, предстоятель РПЦ привітав Путіна із Днем захисника вітчизни.

    24 лютого Росія пішла в повномасштабний наступ на нашу землю, але зазнала рішучого опору від України. Зокрема 93 ОМБ ЗСУ взяла в полон російських військових. Також Росія запустила ряд фейків напередодні повномасшстабного вторгнення в Україну. Крім цього, у філії РПЦ в Україні підігрують Кремлю, заявляючи про «гоніння та переслідування» збоку української влади.

    Найсвіжіше

    Популярне