Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    У Маріуполі відзначили бабусю, яка вступила до лав територіальної оборони

    З благословення Предстоятеля помісної Української Православної Церкви митрополит Донецький і Маріупольський Сергій 20 лютого 2022 року відзначив волонтерку Валентину Константиновську медаллю «За жертовність і любов до України».

    Про це він написав на свой сторінці у соцмережі.

    Окрім волонтерської діяльності, 79-річна пенсіонерка з Маріуполя вступила до лав територіальної оборони та тренується зі зброєю у руках захищати Україну від російської агресії.

    Про пані Валентину написали чимало українських ЗМІ, її фото з’явилися також на перших шпальтах іноземних видань.

    «Безстрашна жінка, яка стала символом Донеччини і прикладом того, що українці незламні перед будь-якою загрозою. В час, коли агресор на словах цинічно заявляє про бажання миру, а на ділі постійно збільшує кількість військ біля наших кордонів, намагаючись залякати, посіяти паніку та зруйнувати мирний устрій життя, нам вкрай необхідна єдність. Єдність усіх, від юних, до літніх, які готові виступити проти злої сили, що фактично загрожує усьому нашому існуванню як державі.

    Це знав і 18-річний «кіборг», Герой України Сергій Табала, який віддав своє життя обороняючи Донецький аеропорт, це добре розуміє і пані Валентина, яка не словами, а власними вчинками надихає інших до захисту Батьківщини. Ми щоденно молимося за наших воїнів, волонтерів, лікарів та увесь народ. Господь неодмінно почує нас і допоможе, адже Він завжди на стороні правди», – прокоментував подію митрополит Сергій.

    Найсвіжіше

    Популярне