Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    «Маги» з «дарами» відвідали сьогодні патріарха Єрусалимського Феофіла, – богослов про відвідини росіян Святої землі

    «“Маги” з “дарами” відвідали сьогодні патріарха Єрусалимського Феофіла та його близьких помічників, архієпископа Константинопольського Аристарха та митрополита Капітолійського Ісіхія».

    Так прокоментував богослов архімандрит Романос Анастасіадіс відвідини делегацією РПЦ Єрусалимського патріарха, які відбулись 20 лютого.

    «Не знаю, чи була мета візиту нечестивого дуету “російської православної дипломатії”, митрополита Волоколамського Іларіона та протоєрея Николая Балашова, просто в тому, щоб запустити нові “шматочки” російської емалі в тих, хто керує Єрусалимським патріархатом… Можливо, вони були там, щоб обмінятися “подарунками”…», — зазначив він.

    «Давайте не матимемо жодних негативних підозр. Хороший підхід до справи, як кажуть отці. Крім того, час покаже, і, як то кажуть у Священному псалтирі: “Ти це робив, а Я мовчав; ти гадав, що й Я такий, як ти. Але Я викрию тебе і поставлю перед тобою [гріхи твої].” (Пс. 49:21)», — підсумував архімандрит Вселенського патріархату.

    Нагадаємо раніше ми повідомляли, що у РПЦ сподіваються задобрити патріарха Феофіла, який запрошений на суд Пентархії, що має до 18 квітня 2022 року розглянути антиканонічний розкол вчинений РПЦ в Александрійській Церкві.

    Голова ВЗЦС передав патріарху Феофілу «сердечні привітання» патріарха Московського Кіріла з нагоди майбутнього 70-річчя і вручив вітальне послання, а також подарував комплект панагій, – повідомляє офіційний сайт РПЦ.

    Фото: РПЦ

    Найсвіжіше

    Популярне