Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Суд Праги прийняв рішення про можливість видачі Україні учасника окупації Криму Алєксандра Франчетті

    Празький міський суд ухвалив рішення про можливість видачі Україні громадянина Російської Федерації – учасника окупації Кримського півострову Алєксандра Франчетті.

    Про це пише “Європейська правда” з посиланням на Надзвичайного і Повноважного Посла України в Чеській Республіці Євгена Перебийніса.

    Дипломат зауважив, що сторона захисту має намір оскаржити рішення у Верховному суді. Крім того, останнє слово у цій справі матиме Міністр юстиції Чехії.

    Перебийніс зауважив, що хоча сьогоднішнє рішення чеського суду ще не є остаточною крапкою, проте це важливий перший крок на шляху до притягнення Франчетті до відповідальності за свої злочини.

    Російський бойовик Франчетті був затриманий минулого року чеськими правоохоронними органами в аеропорту Праги за запитом українських правоохоронців.

    Згідно з інформацією Центру “Миротворець”, Алєксандр Франчетті навесні 2014 року прибув з Росії до міста Севастополь, де увійшов до складу угруповання “Оборона Севастополя”, а згодом організував “розвідгрупу “Сєвєрний вєтєр”, яка займалась терором проукраїнського населення міста. Використовував псевдо “Алєксандр Крамаренко”.

    Франчетті брав безпосередню участь в спецоперації РФ з окупації Криму, за що нагороджений медаллю “За возвращєніє Крима”. У 2015 році був помічником депутатки окупаційного “законодавчого зібрання” міста Севастополь Ольги Хомяковой (партія “Єдіная Росія”).

    Найсвіжіше

    Популярне