Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Михайлівський Золотоверхий монастир є тим центром, де постійно лине молитва за спокій душ Героїв Небесної Сотні, – митрополит Епіфаній

    Предстоятель Православної церкви України митрополит Київський і всієї України Епіфаній 18 лютого 2022 року очолив у кафедральному Свято-Михайлівському Золотоверхому соборі панахиду за спокій душ розстріляних мирних учасників Революції Гідності.

    З нагоди пам’ятної дати, Його Блаженство звернувся до українського народу з першосвятительським словом, що було оприлюднено на сторінці предстоятеля ПЦУ у Фейсбук.

    Сьогодні в духовному осерді України, у Свято-Михайлівському Золотоверхому соборі, лунала спільна молитва за спокій душ розстріляних вісім років тому мирних учасників Революції Гідності. Це місце є символічним і особливим для вшанування пам’яті цих новітніх Героїв, бо, на жаль, донині ще не збудовано музею Героїв Небесної Сотні, музею Революції Гідності. І Михайлівський Золотоверхий монастир є тим центром, де постійно лине молитва за спокій їхніх душ. Вісім років тому саме ця обитель відкрила свої ворота і стала першим прихистком для побитих мирних протестувальників, саме сюди приносили і перших розстріляних…

    З року в рік в ці дні місяця лютого ми разом з рідними загиблих Героїв, активістами Революції Гідності, братією монастиря, студентами та викладачами Київської православної богословської академії, ветеранами АТО і ООС, громадськими активістами та усіма небайдужими з подякою і шаною згадуємо наших новітніх Героїв, їхній жертовний подвиг і мету, заради якої вони віддали свої життя. Берегти єдину, сильну, незалежну, демократичну і європейську Україну – ось те, що ми маємо робити сьогодні.
    На жаль, і вісім років потому, ця мета знову під загрозою через амбіції і злочинні дії Росії. Ми молимося, щоби Господь оберігав нашу землю, наш народ, і ми переконані в тому, що правда – на нашому боці. Бо українці – миролюбний і сміливий народ, ми не прагнемо чужого, але завжди будемо відстоювати те, що дароване нам Богом і досягнуте протягом історії такою дорогою ціною. Вірю: Господь з нами, правда переможе і ми здобудемо справедливий мир.

    Героям Небесної Сотні та всім, хто віддав своє життя за свободу і незалежність України, – вічна пам‘ять і слава!

    Найсвіжіше

    Популярне