Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Інтереси РПЦ понад усе: Суд відмовив мешканцям Обнінська, які виступали проти будівництва храму Моспатріархату

    У Калузькій області Російської Федерації добігає кінця конфлікт між місцевими науковцями та Російською православною церквою, про який “Духовний фронт” інформував раніше.

    У Обнінську, який одним з перших населених пунктів Росії отримав статус наукограда – міста з високою концентрацією науково-дослідних установ, вчені спочатку висловились проти побудови храму Моспатріархату поблизу Фізико-енергетичного інституту, а потім спробували через суд відмінити підсумки громадських слухань, згідно з якими РПЦ отримала право збудувати вказаний храм.

    Та дива не сталось і російська Феміда стала на бік майнових інтересів Російської Церкви.

    Як стало відомо, 17 лютого цього року Калузький обласний суд прийняв рішення не задовольняти апеляційну скаргу групи мешканців міста Обнінськ на рішення Обнінського міського суду про відмову результатів публічних слухань, які санкціонували будівництво храму-пам’ятника місії Калузької єпархії РПЦ “Милосердний самарянин”.

    Не зважаючи на те, що активісти надали чимало свідчень про порушення під час публічних слухань, у тому числі “підвезення громадян”, які не проживають у районі будівництва, а також на неявку представників місцевої єпархії РПЦ, суд розглянув справу дуже швидко і виніс рішення на користь релігійної організації.

    “Здавалося б, діалог з місцевими мешканцями мусив би посприяти зняттю напруги. Однак, як показує практика, отримуючи від держави земельні ділянки, патріархія ніяк не рахується з питаннями мешканців, позиціонуючи їх “храмоборцями” і часто залучає різні псевдопатріотичні структури в якості силового блоку для нібито “вирішення” проблем. Безумовно, такий підхід не має нічого спільного ні з християнськими цінностями, ні з банальними нормами людського співіснування”, – цитує Credo press заяву правозахисника Олега Філатчєва, який виступав на боці позивачів.

    Подальші кроки ініціативної групи мешканців міста Обнінськ, які виступили проти будівництва храму РПЦ поблизу Фізико-енергетичного інституту, перебувають на стадії обговорення.

    Найсвіжіше

    Популярне