Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    У РПЦ забули за «єресь екуменізму»? Глава ВЗЦЗ МП помолився з католиками в Парижі

    Богослов архімандрит Вселенського Патріархату Романос Анастасіадіс прокоментував спільну молитву єрархів РПЦ і духовенства Католицької Церкви і попросив звернути на неї особливу увагу тих, хто звинувачує Вселенський Патріархат у «єресі екуменізму» через аналогічні спільні богослужіння із римо-католиками.

    12 лютого 2022 року, на завершення пам’ятних заходів з нагоди шостої річниці зустрічі папи Франциска і Московського патріарха Кіріла в Гавані, делегація РПЦ на чолі з головою Відділу зовнішніх церковних зв’язків Московського Патріархату митрополитом  Іларіоном (Алфєєвим) відвідала паризький храм Сен- Жермен-л’Осеруа, де вклонилася спеціально принесеному туди Терновому Вінцю Спасителя, повідомляє сайт ВЗЦЗ МП.

    На богослужінні також була присутня  делегація Римо-Католицької Церкви на чолі з головою Папської ради зі сприяння християнській єдності кардиналом Куртом Кохом.

    Перед початком молебню з короткими вітальними словами до присутніх звернулися Апостольський адміністратор архієпархії Парижа монсеньйор Жорж Понтьє, кардинал Курт Кох та митрополит Іларіон. «Сьогодні ми знову будемо звершувати православний молебень перед Терновим Вінцем після тривалої перерви», – сказав, зокрема, голова ВЗЦЗ.

    Ці спільні богослужіння РПЦ і римо-католиків прокоментував богослов архімандрит Романос Анастасіадіс. Він запропонував проросійському єрарху із Грецької Церкви митрополиту Пірейському, який виступав проти визнання ПЦУ і критикував Вселенський Патріархат за «єресь екуменізм», звернути особливу увагу на богослужіння митрополита РПЦ із католиками. Варто зазначити, що від РПЦ і наближених до неї єрархів лунають звинувачення на Вселенський Патріархат за «єресь екуменізму» через спільні молитви із римо-католиками.

    «Прошу повідомити митрополита Пірейського Серафима, а також усіх, хто ображає і обмовляє Вселенський Патріархат за “екуменізм” і “молитви з інославними”, підтримуючи Російську Церкву… дивіться також відповідне показове відео та фотографії спільного богослужіння, де росіяни та римо-католики беруть участь у літургійному священицькому вбранні, за посиланням», – написав Романос.

    Після пожежі в Соборі Паризької Богоматері ця святиня християнського світу тимчасово зберігається в музеї Лувр і з особливих нагод виноситься до найближчого храму Сен-Жермен.

    Найсвіжіше

    Популярне