Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    На зустрічі з мером Нью-Йорка архієпископ Америки звернув увагу на незаконну окупацію Кіпру Туреччиною

    Архієпископ Америки Елпідофор зустрівся із мером Нью-Йорка Еріком Адамсом та членами греко-американської громади, серед яких був нещодавно призначений посол США в Греції Джордж Цуніс.

    Владика Елпідофор підкреслив, що Архієпархія сподівається і молиться за мир і процвітання всіх народів і в усьому світі. Проте «наша греко-американська громада в США вважає, що неможливо досягти цих цілей у Східному Середземномор’ї, доки триває незаконне вторгнення та окупація Кіпру Туреччиною, і поки існують такі необґрунтовані та незаконні вимоги до Греції з боку Туреччини», повідомляє orthodoxtimes. com

    У своїй промові з нагоди зустрічі архієпископ Елпідофор висловив радість від того, що він знову знаходиться поруч із мером Нью-Йорка, якого він назвав другом Архієпархії та греко-американської громади.

    Архієпископ Америки згадав візит мера до офісу Архієпархії наступного дня після його перемоги на виборах, у листопаді минулого року, для зустрічі із Вселенським патріархом Варфоломієм, який перебував у США.

    За словами владики Елпыдофора, під час візиту мера до Архієпархії Вселенський патріарх підняв життєво важливі проблеми нашого Вселенського Патріархату, які турбують представлену тут сьогодні громаду.

    Архієпископ Елпідофор додав, що Вселенський патріарх вказав на боротьбу за відновлення роботи духовної семінарії в Халкі, «наш біль з приводу перетворення Святої Софії на мечеть, і обмеження на релігійні меншини в Туреччині».

    На завершення архієрей зазначив, що «мер Адамс, вважає, що справедливість є попередником миру, і ми знаємо, що його прихильність до того й іншого є міцною основою наших тісних стосунків і теплої дружби».

    Найсвіжіше

    Популярне