П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    «Хто спричиняє війну і не намагається захищати мир, не може називатися християнином», – нунцій Кульбокас

    Апостольський нунцій в Україні архиєпископ Вісвальдас Кульбокас виступив з гострим осудом дій, що загрожують миру в Європі. «Люди дуже стурбовані та напружені, — сказав нунцій. — Зрозуміло, що політики часто не здатні знайти відповідні засоби для подолання конфліктів, оскільки майже завжди існує певне протистояння між інтересами сторін».

    Про це повідомляє РІСУ з посиланням на італійське видання SIR.

    «Моя мрія, – додає нунцій, – бачити не лише в Європі, а й повсюди більше людей, які щиро й віддано присвячують себе політиці, визнаючи, що йдеться про гідне покликання, для служіння всім, щоб не залишати політику тим, хто використовує її так, ніби власне життя все, а життя інших — ніщо».

    На запитання, яким чином можна сьогодні сприяти миру, нунцій відповідає: «Перш за все, навернутися до Бога і до нашого справжнього і вічного «Я», тобто до нас, як людей, покликаних бути світлом і опорою один для одного».

    Далі нунцій пояснює: «Ми, як люди віри, християни, євреї чи мусульмани, знаємо, що лише у справжній вірі в Бога ми маємо можливість і відповідний ключ, щоб розв’язувати конфлікти; подобається нам чи ні, але тільки щира віра просвічує нас».

    «Мир і сприяння співжиттю між усіма, – нагадує архиєпископ Кульбокас, – залишаються нашим зрозумілим і обов’язковим покликанням. Довіримо наше благання про мир Господу Ісусу Христу та Діві Марії».

    Раніше Папа Римський Франциск ввірив заступництву Діви Марії кожне зусилля на користь миру в Україні.

    Найсвіжіше

    Популярне