Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    16 лютого, у день, який спецслужби США назвали імовірною датою нападу Росії на Україну, у Києві РПЦвУ буде молитись за єдність з РФ

    Коли весь світ затамував подих в очікуванні чергової хвилі загострення військової агресії Росії проти України, священники та прибічники Російської православної церкви в Україні (так званої УПЦ МП) продовжують свою антиукраїнську діяльність.

    Про це на шпальтах Тернопільської агенції новин “Голос” пише оглядач Віталій Іванченко.

    “16 лютого у Маріїнському парку столиці, прикриваючись гаслами боротьби з “примусовою вакцинацією”, священники і віряни РПЦ будуть молитися за Росію та нового “помазаника Божого” – царя Путіна. Для цього в Київ автобусами звозять масовку із з усієї України. За інформацією з надійних джерел, з Почаєва “5-ту колону” поведе відомий русофіл – священник Олександр Марценюк”, – йдеться у публікації.

    При цьому, автор припускає, що під час вказаної акції представники та агенти російських спецслужб можуть вчинити провокації, щоб у подальшому заявити про “гоніння” православних та виправдати агресію проти України.

    “Для повноти картинки для пропагандистських російських телеканалів не вистачає лишень “злобних бандерівців-націоналістів”, які з мотиками розганяють цей шабаш. Чим не привід для загострення агресором війни?”, – іронізує Віталій Іванченко.

    Зауважимо, згідно з інформацією Spiegel, яку цитує “Українська правда”, американські спецслужба ЦРУ і військові повідомили федеральний уряд та інші держави НАТО про наявні побоювання, що напад може статися вже у найближчу середу. Сполучені Штати надали багато деталей про секретні брифінги. Були описані шляхи вторгнення РФ і подробиці про завдання окремих російських підрозділів. Як можливу дату початку вторгнення було зазначено 16 лютого 2022 року.

    Також нагадаємо, священник Московського патріархату з Почаєва Олександр Марценюк раніше очолював акції протесту під стінами Верховної Ради України. Тоді духовенство та віряни Російської Церкви “молились” проти біометричних паспортів (id-карток), диджиталізації, вакцинації від ковіду та закликали до об’єднання України з Росією.

    Найсвіжіше

    Популярне