Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    РПЦ не терпить бізнес-конкуренції: Іжевська єпархія поскаржилась владі на “нелегальну церковну крамницю”

    Іжевська і Удмуртська єпархія Російської православної церкви звернулась до регіонального Управління Федеральної антимонопольної служби зі скаргою на діяльність нестаціонарного торгівельного об’єкту “Церковна крамниця”, що функціонує навпроти Алєксандро-Нєвского собору у місті Іжевськ.

    Невдоволення кліриків викликало те, що вказаний магазин нагадує офіційні торгівельні точки, у яких РПЦ здійснює реалізацію церковного краму. Втім, духовенство Моспатріархату переконує, що “Церковна крамниця” навпроти собору не має відношення до релігійної організації чи її канонічних підрозділів.

    Тож представники Російської Церкви вирішили боротись з бізнес-конкурентами і заявили, що згідно зі схемою розміщення нестаціонарних торгівельних об’єктів на території міста Іжевськ, функціонування вказаної крамниці за цією адресою не передбачене, а відповідне рішення не видавалось.

    “Бездіяльність органів місцевого самоврядування, що пов’язана з не демонтажем тимчасових торгівельних об’єктів, розміщених без правових підстав, призводить до створення необґрунтованої переваги діяльності для суб’єкта господарювання, який розмістив такий об’єкт”, – цитує IzhLife фрагмент скарги Іжевської єпархії РПЦ.

    На момент публікації відомо, що виконання заходів, необхідних для демонтажу крамниці, яка викликала невдоволення РПЦ, покладено на адміністрацію Первомайського району міста Іжевськ.

    Найсвіжіше

    Популярне