П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Архієпархія Америки: Священний Єпархіальний Синод розглянув хід роботи над новим уставом

    8 лютого архієпископ Америки Елпідофор скликав перше у новому році чергове засідання Священного Єпархіального Синоду в режимі відеоконференції. Під час цієї зустрічі Архієпископ привітав із початком нового року та подякував єрархам Синоду за їхній внесок в успіх офіційного візиту Вселенського патріарха до Сполучених Штатів Америки.

    Про це повідомляє orthodoxtimes.com

    Було наголошено на важливості поточного року, в якому відзначається столітня річниця заснування Вселенським патріархатом Священної Архієпархії у 1922 році, а Синод поінформовано про хід підготовки до більш широких святкувань 100-річчя, а також Святковий конгрес духовенства-мирян, який відбудеться разом з освяченням Національної святині Святого Миколая на Ground Zero в Нью-Йорку, штат Нью-Йорк, 3-7 липня 2022 року.

    Крім того, Священний Синод вирішив скликати Другий Чернечий Собор 12-14 жовтня 2022 року в монастирі Животворящого джерела в Данлопі, Каліфорнія, на тему «Духовна спадщина святого Йосифа Ісихаста та чернецтво в Америці».

    Архієпископ Елпідофор поінформував Синод про хід роботи Комітету щодо Нового Статуту Священної Архієпархії Америки, і було вирішено, що створену Комітетом анкету розіслати всім священнослужителям та головам парафіяльних рад.

    Також архієпископ закликав всіх вірних продовжувати подавати свої погляди на новий статут. Насамкінець Архієпископ та митрополити Синоду обмінялися побажаннями молитов.

    Найсвіжіше

    Популярне