П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Жиріновский у лікарні. Скандальний антиукраїнський політик має тяжкий ковід, пишуть росЗМІ

    Російський політик Владімір Жиріновский, який 30 років очолює ЛДПР і відомий своїми скандальними заявами щодо України, потрапив до лікарні з коронавірусом, пишуть ЗМІ. У партії це заперечують і кажуть, що Жиріновский почувається добре.

    Про те, що Жиріновского госпіталізовано до центральної клінічної лікарні Москви, повідомив телеграм-канал Mash, а потім три основні інформаційні агенції – РИА Новости, ТАСС та Интерфакс. Усі вони посилалися на анонімні джерела.

    За їхніми даними, 75-річний політик опинився у лікарні із коронавірусом та серйозним ураженням легенів – близько 50-75%.

    Стан Жиріновского оцінюється як тяжкий, заявило джерело ТАСС “у політичних колах”.

    На прохання прокоментувати повідомлення про те, що у Жиріновского уражено 50-75% легенів, джерело агентства Интерфакс відповіло: “Так, ураження легенів серйозне”.

    РБК стверджує, що його підключили до апарату ШВЛ.

    У партії стверджують, що їхній лідер до лікарні не потрапляв.

    “Жиріновский почувається добре і продовжує працювати”, – повідомив керівник пресслужби ЛДПР Олександр Дюпін.

    “Я вам інформацію про госпіталізацію Жиріновского підтвердити не можу, тому що це просто плітки та чутки”, – сказав заступник голови фракції ЛДПР у Держдумі Ярослав Нілов виданню Lenta.ru.

    “Владімір Вольфович працює з документами. Він нормально почувається”, – заявив агенції Интерфакс ще один заступник голови фракції ЛДПР Василь Власов. Він не став відповідати на питання, де саме перебуває лідер ЛДПР.

    Останнім часом Жиріновский не з’являвся на публіці, не було його ефірів у партійних месенджерах, зазначає Интерфакс.

    Під час пандемії Жиріновский не приєднувався до численного табору противників вакцинації. У грудні минулого року він заявив, що зробив уже сьоме щеплення від Covid-19.

    жириновський
    АВТОР ФОТО,GETTY IMAGES Жириновський у російській політиці з 1988 року

    “Раніше я вже зробив вакцинацію “Спутніком V”, а цього разу – “КовіВаком” від Центру ім. Чумакова. Це класична вакцина з інактивованим вірусом, технологія, випробувана десятиліттями. Загалом для мене це вже сьомий укол, починаючи з вересня 2020 року. І я жодного разу не хворів на коронавірус, почуваюся добре”, – сказав політик і закликав наслідувати його приклад.

    Жириновського госпіталізували у важкому стані - ЗМІ

    За тиждень Жиріновский уже заявив, що зробив не сім, а вісім щеплень від коронавірусу.

    жириновський
    Жириновський у російській політиці з 1988 року. Попри назву, Ліберально-демократична партія часто виступає з популістськими, а іноді й націоналістичними заявами. З 1993 року партія мала фракцію у всіх скликаннях Держдуми.

    Сам Жиріновский  знаменитий ексцентричною і часом навмисне агресивною поведінкою та висловлюваннями.

    Так у березні 2014 року після анексії Росією Криму Жиріновский надіслав урядам Польщі, Угорщини та Румунії пропозицію розділити Україну.

    “Чому б у Польщі, Румунії, Угорщині не подумати про те, щоб домогтися проведення референдуму на територіях вищевказаних областей України, а також у суміжних регіонах Польщі, Румунії та Угорщини?” – йдеться в тексті.

    На думку Жиріновского, “споконвічно українські землі” це лише центральна частина держави – Київ, Чернігів, Суми, Полтава, Житомир, Кременчук, Вінниця, Кропивницький.

    У 2015 роц Жиріновский  у прямому ефірі російського ТБ заявив, що так звані “ДНР” та “ЛНР” створили американці, щоб викачувати з Росії гроші.

    “США якраз не потрібна сильна влада в Україні, а потрібні безлічі республік за типом “ДНР” та “ЛНР”, які, своєю чергою, повинна годувати Росія”, – сказав Жиріновский.

    Генеральна прокуратура у 2018 році встановила причетність вищого керівництва Росії до підтримки терористичних організацій “ЛНР” та “ДНР”. Серед обвинувачуваних був і Жиріновский.

    За інформацією слідства, Жиріновский і російські депутати збирали гроші для незаконних збройних формувань на Донбасі.

    Останнім гучним висловлюванням став заклик російського депутата до влади РФ бомбардувати Україну у ніч з 31 грудня 2021 року на 1 січня цього року. Також він неодноразово казав про необхідність захопити Київ та Україну.

    Найсвіжіше

    Популярне