Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    У Александрійській Церкві відбулась нова єпископська хіротонія

    У радості Воскресіння Христового і з церковним благоговінням 6 лютого у Свято-патріаршому монастирі Святого Сави Освяченого була відслужена патріарша літургія, яку провів папа і патріарх Александрійський і всієї Африки Феодор ІІ у співслужінні єпископа Таміафуса Германа. Під час Божественної Євхаристії Предстоятель Александрійської Церкви звершив висвячення обраного єпископа Нікопольського Фемістокла (Адамопулоса).

    Про це повідомляє orthodoxtimes.com

    Патріарху співслужив протопресвітер отець Олександр Карлутсос з архієпархії Америки, а також були присутні генеральний консул Греції в Олександрії пан Афанасіос Коцініс з дружиною, члени еллінської громади та громада віруючих з Александрії та з-за кордону.

    Єпископ Нікопольський Фемістокл відомий своїм місіонерським прагненням і величезною діяльністю, яку він розвинув, особливо у багатостраждальному регіоні Сьєрра-Леоне. Він народився в Александрії, а потім емігрував зі своєю родиною до Австралії.

    Фото: orthodoxtimes

    Там він вивчав політологію. У 1999 році з благословення покійного блаженного Патріарха Петроса, був висвячений на священника і розпочав свою місіонерську діяльність у Кенії, де заснував Православний університетський коледж Африки. З Кенії у 2007 році з благословення нинішнього папи та патріарха Феодора II він переїхав до Сьєрра-Леоне.

    У своїй проникливій та особливій промові новий єпископ спочатку подякував патріарху Александрійському за велику честь і довіру до його персони, а потім подякував усім тим, хто був поруч із ним у цей важливий день, тим, хто приїхав з Америки, Англії та Греції.

    Особливо він подякував тим, хто добровільно робить свій внесок у роботу місії. У своїй промові він згадав про хід свого життя, про свою рідну Александрію, де він народився і виріс, про його міграцію до Австралії, а також про його поневіряння, щоб зрештою опинитися, тепер уже усвідомлено, в обіймах Церкви.

    Патріарх Феодор з великим захопленням говорив про особистість єпископа, а також про велику місіонерську діяльність, яку він розвинув у “найбіднішому районі у світі”, як він охарактеризував Сьєрра-Леоне.

    Керманич Александрійської Церкви духовно наставляв нового єпископа у його новому починанні, оскільки тепер із священника-місіонера він повернеться до Сьєрра-Леона як єпископ-місіонер бідних.

    Патріарх Феодор підкреслив, що часто ми не знаємо Божого плану і дивуємось, коли він виявляється. Те саме сталося і з обранням о. Фемістокла, коли патріарх разом із митрополитом Гвінейським Георгієм вписали його ім’я як одного з трьох людей, а потім Священний Синод одноголосно обрав його.

    Нагадаємо, у кінці січня делегація Александрійської Церкви повідомила патріарху Варфоломію про неканонічні дії РПЦ в Африці.

    Фото: orthodoxtimes

    Найсвіжіше

    Популярне