Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    Пропагандисти РПЦвУ знову опублікували фейк, назвавши розкольника «богословом Грецької Церкви»

    Богослов Вселенського Патріархату архімандрит Романос Анастадіадіс пояснив як працює «бал» дезінформації та розповсюдження хибних новин між проросійськими сайтами в різних країнах, у цьому випадку в Греції та Україні.

    Він пише, що на одному грецькому сайті (Romfea) нещодавно було опубліковано цитату проти Вселенського Патріархату, написану відступником і, отже, розкольником, Феодоросом Зісісом. Після цього слова цього розкольника підхопив ресурс РПЦвУ «Союз православних журналістів» (СПЖ), який є пропагандистським ресурсом Кремля в Україні.

    СПЖ посилається на текст Зісіса з помилковою назвою, що вводить в оману: «Патріарх Варфоломій діє проти православ’я, каже богослов Церкви Греції»

    «Під “богословом Церкви Греції” вони мають на увазі Зісіса, приховуючи, звичайно, що він уже багато років є розкольником, що він день і ніч ображає Церкву Греції та Вселенський Патріархат і підтримує всі смішні та необґрунтовані “аргументи” москвичів»«, — зауважує богослов Романос.

    Він також зазначив, що для пересічних читачів в Україні, які не знають деталей, важливим є заголовок: «Богослов Церкви Греції звинувачує Патріарха Варфоломія в бажанні знищити православ’я». «Де ми це чули раніше? З вуст кадебіста, атеїста Сергея Лаврова, міністра закордонних справ Росії», — нагадав Романос Анастасіадіс.

    Він також зазначив, що слова «Церква Греції» (Елладська Православна Церква, абревіатура: ЕПЦ) використовується хитрими пропагандистами лише в російському та українському варіантах статті, «з метою, як ми вже говорили, ввести в оману українців. В англійській версії статті, однак, назва змінена… на безневинну: “Грецький теолог”!».

    Найсвіжіше

    Популярне