Неділя, 28 Квітня, 2024
Бiльше

    Патріарх Варфоломій: Уже загинули десятки тисяч українців, світ не хоче всезагальної війни

    Патріарх Варфоломій звернув увагу, що у центрі Європи, на кордоні Росії та України, вирує війна, загинули десятки тисяч молодих українців, і весь світ не хоче всезагальної війни.

    «Звуки пострілів лунають у різних куточках світу. У центрі Європи, на кордоні Росії та України, майже вирує війна. Вона почалася дуже давно на сході України. Якщо я правильно пам’ятаю, ЗМІ повідомляють, що загинули десятки тисяч молодих людей, переважно українців, і весь світ не хоче всезагальної війни. Наша Церква, наш Священний Центр у Фанарі сподівається і молиться за мир у всьому світі, щоб не повторилась фатальність, коли загинуть тисячі молодих людей, залишивши сиротами дітей і матерів вдовами. Війна ніколи не мала добрих результатів», — сказав патріарх Варфоломій 1 лютого у день, коли Церква святкує святого мученика Трифона Чудотворця, покровителя виноградарів і землеробів.

    Як зазначається, Вселенський патріарх Варфоломій відвідав та благословив урочисте відкриття оновленої старовинної каплиці святого Трифона в Шинуді на його рідному острові Імброс, яке здійснив митрополит Імброський і Тенедоський Кирило, передає сайт Вселенського патріархату.

    Вселенський Патріарх з великим розчуленням говорив про свою глибоку любов до своєї малої ​​батьківщини.

    «Близько трьохсот каплиць було на нашій малій батьківщині, розкиданих у горах, на схилах, на рівнинах і на наших пляжах. Лише деякі з них уникли руйнувань, спричинених невблаганною “Програмою розпуску” 1964 року. Більшість з них були знесені, осквернені, перетворені на стайні, зникли з лиця землі, деякі вижили, особливо ті, хто був поруч із поселеннями або в них», — зауважив патріарх Варфоломій.

    Нагадаємо, патріарх Варфоломій вшанував свого попередника архієпископа Константинопольського св. Івана Золотоуста.

    Найсвіжіше

    Популярне