Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    У віці 54 років помер священник Ігор Стецюк із Кропивницької єпархії ПЦУ

    31 січня 2022 року на 55-му році життя відійшов у вічність протоєрей Ігор Стецюк, настоятель парафії Покрови Пресвятої Богородиці селища Компаніївка, благочинний Компаніївського округу та член єпархіальної ради Кропивницької єпархії ПЦУ.

    Про це повідомляє Кропивницька єпархія Православної церкви України.

    «Висловлюємо співчуття рідним та близьким. Нехай Всемилостивий Господь упокоїть душу новопреставленого протоієрея Ігоря в оселях праведних. Царство Небесне і вічна пам’ять!», – йдеться у дописі.

    Протоєрей Ігор Нілович Стецюк народився 29 квітня 1967 року в м. Маріуполі Донецької області. Освіта світська – вища, духовна – Одеська духовна семінарія.

    Розпочав своє священниче служіння у 1992 р., коли преосвященним Василієм, єпископом Кіровоградським і Миколаївським, був висвячений на диякона та пресвітера і призначений настоятелем храму Покрови Пресвятої Богородиці смт Компаніївка.

    22 лютого 2002 року отець Ігор Стецюк разом із громадою приєднався до Української православної церкви Київського патріархату та став одним із тих, хто гідно потрудився для становлення й розвитку Помісної Церкви в цьому краї.

    З 2009 року призначений благочинним Компаніївського округу та обраний єпархіальними зборами членом єпархіальної ради.

    За час свого служіння виявив себе як молитовний і турботливий пастир, щирою та відкритою людиною. Вів активну громадську діяльність, користувався повагою у представників світської влади та любов’ю у вірних громади та за її межами.

    Новопреставлений за своє служіння удостоївся багатьох церковних відзнак.

    Найсвіжіше

    Популярне