П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    В РПЦ озвучили пропозицію повністю заборонити магазини для дорослих

    Російська православна церква не полишає спроб втрутитись у сімейне та інтимне життя всіх мешканців Російської Федерації, незалежно від їхнього віросповідання. Зокрема очільник відділу зовнішніх церковних зв’язків Московського патріархату митрополит Іларіон (Алфєєв) виступив за повну заборону секс-шопів.

    Відповідну заяву архієрей зробив в етері передачі “Церковь і мір” на телеканалі “Россия 24”.

    “Я б вважав, що такі магазини взагалі повинні бути заборонені. Ми виступаємо проти статевої розбещеності, ми виступаємо проти розпусти у будь-яких формах, а такі “магазини для дорослих” це не що інше, як узаконена розпуста”, – цитує Credo press слова митрополит Іларіон (Алфєєв). При цьому єрарх поскаржився, що РПЦ не може змусити державу закрити ці магазини чи врегулювати вивіски на них.

    Зауважимо, це далеко не перший випадок коли клір РПЦ намагається диктувати власне бачення щодо врегулювання інтимного життя всіх мешканцям РФ, у тому числі атеїстів та сповідників інших релігій. Нагадаємо, скандально відомий священнослужитель Моспатріархату, нині спочилий, протоєрей Дімітрій Смірнов свого часу публічно “оголосив війну” засобам контрацепції, зазначивши, що родини мають контролювати народжуваність статевим утриманням, а не шляхом використання контрацептивів.

    Проте ця битва священнослужителя виявилась заздалегідь програшною. Так і не дочекавшись заборони на продаж контрацептивів в аптеках і магазинах Росії, наприкінці серпня 2020 року протоєрей Дімітрій Смірнов подав прохання про своє звільнення з посади глави патріаршої комісії з питань сім’ї, захисту материнства і дитинства. А вже восени того ж року, священник відійшов до Господа через погіршення стану здоров’я після перенесеного коронавірусного захворювання.

    Чим завершиться “боротьба митрополита Іларіона (Алфєєва) з секс-шопами”, наразі, спрогнозувати важко. Проте можна припустити, що її результат буде таким же малозначущим, як і у випадку протистояння Дімітрія Смірнова із засобами контрацепції.

    Найсвіжіше

    Популярне