П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    У костелі Святого Миколая в Києві завершили протиаварійні роботи

    У Києві 31 січня завершили протиаварійні роботи у костелі Святого Миколая. Це перший етап відновлення костелу, де у вересні 2021 року сталася пожежа.
    Про це повідомив адвокат та представник благодійників Масі Найєм.

    Загалом на протиаварійні роботи витратили 21,5 мільйона гривень. Це все кошти 21 українського бізнесмена, які вирішили допомогти відновити храм після пожежі.

    За роботи відповідав Національний будинок органної та камерної музики, який зрештою і звітував за витрати. Так, найбільша частина коштів пішла безпосередньо на протиаварійний ремонт – 19,3 мільйона гривень.

    Возможно, это изображение (1 человек и в помещении)

    Решту грошей витратили на експертизу проєкту, технічне обстеження будівлі, нагляд за будівельними роботами та утримання служби замовника.

    Крім того, благодійники створили благодійну організацію «Фонд костелу Святого Миколая». На його рахунку залишилося ще трохи більш як 8 мільйонів гривень.

    Пожежа в костелі сталась ввечері 3 вересня 2021 року. Вогонь охопив 80 квадратних метрів, його півтори години гасили 80 рятувальників і 16 одиниць техніки. Постраждалих серед людей не було.

    Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський повідомив, що основною версією виникнення пожежі в костелі є займання електродротів усередині дерев’яного корпусу органа, якому було понад 40 років. Раніше Монастирський зазначав, що опорні перекриття в соборі не постраждали.

    Найсвіжіше

    Популярне