Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит Румунської Церкви закликав молитись за мир в Україні

    Бессарабська митрополія Румунської Православної Церкви із занепокоєнням стежить за ситуацією на кордонах України, де мир крихкий.

    «Напруженість у безпосередній близькості від Республіки Молдова загрожує не лише Україні, а й усій Європі, яка лише нещодавно прорвала залізну завісу, опущену після Другої світової війни», – зазначив румунський митрополит Петру у зверненні, опублікованому на офіційному сайті Бессарабської митрополії.

    «Сила зброї трясе і лякає нас сьогодні, що вона може заподіяти людям багато шкоди, тоді як Милосердний Бог завжди закликає нас усіх: «Ухиляйся від всього злого і роби добро, будь мирний і пильнуй того». (Псалом 32:14). Тому мир є єдиним варіантом для людей, якщо вони хочуть жити в злагоді з Богом».

    Митрополит Бессарабський Петру наголосив, що щоб уникнути війни, необхідно усунути її причини, які починаються з несправедливості, насильства, зневаги, позбавлення волі та гідності, утиску та бажання стати сильнішими за інших.

    «Усі ці пороки завжди призводили до воєн між народами і навіть між однокровними братами», – застеріг митрополит Бессарабський.

    Митрополит Петру закликав усіх священників Бессарабської митрополії вознести молитви за мир.

    Нагадаємо, російська інтелігенція підписала звернення проти війни РФ з Україною. Також УПЦ США продовжує надавати допомогу постраждалим від війни українцям.

    Найсвіжіше

    Популярне