П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    УПЦ США продовжує надавати допомогу постраждалим від війни українцям

    Світова спільнота продовжує стежити за новинами, що розгортаються навколо скупчення російських військ біля східних і центральних кордонів України. Зокрема, Українська Православна Церква США (Вселенського патріархату) через різні благодійні канали та організації Церкви надає необхідну допомогу людям зі Східної України, які постраждали від війни.

    Про це повідомляє сайт УПЦ США.

    Протягом кількох останніх тижнів усього Різдвяного періоду, парафії Церкви збирали м’які іграшки для дітей Донбасу, особливо для дітей-сиріт загиблих українських воїнів у тривалій військовій агресії проти мирних регіонів Східної частини України. Семінаристи Української Православної Богословської семінарії Св. Софії (під керівництвом о. Василя Пасакаса – декана студентів) допомогли архієпископу Даниїлу в упаковці іграшок та благодійної допомоги, оскільки вона відправляється в Україну кількома відправленнями.

    Кілька місяців тому, Український православний собор Святого Володимира у Філадельфії, Пенсільванія (протоієрей Тарас Науменко – настоятель) відправив коробки з понад 500 зимовими куртками до столиці України – Києва та східного морського порту Маріуполя, щоб забезпечити дітей регіону новими зимовими куртками та пальтами, якраз вчасно під час суворих зимових погодних умов.

    Українська православна парафія св. Петра і Павла в Палос-Парку, Іллінойс (протоєрей Василь Сендега – настоятель) долучилася до збору зимових курток і за допомогою семінаристів перевезли з околиці Чикаго автобусом зимовий одяг та відправили в Україну.

    Крім того, зовсім нещодавно Українське Православне Товариство святого Андрія Первозванного УПЦ США ​​(протодиякон Ігор Махлай – голова) надало матеріальну допомогу військовому капелану України, який опікувався сім’єю усиновлених дітей та після нападу на нього, що призвів до ДТП, втратив транспортний засіб та отримав тілесні ушкодження. Щедрістю духовенства та вірних УПЦ США ​​капелан отримав фінансову допомогу на придбання нового транспортного засобу для догляду за дітьми та військовослужбовцями Збройних Сил України.

    Під час останньої поїздки в Україну архієпископ Даниїл у супроводі протоієрея Володимир Штеляак (настоятеля Українського православного собору св. Андрія Первозванного у Сільвер-Спрінг, штат Мериланд) передав фінансову допомогу та літургійні євхаристійні набори для капеланів Збройних сил України, завдяки щедрості парафіян кафедральної громади та вірних УПЦ США.

    З благословення Високопреосвященнішого митрополита Антонія, Українська Православна Церква США продовжує підтримувати благодійну допомогу в Україні, надаючи своєчасну фінансову та матеріальну допомогу столовим у Києві та Маріуполі; дитячому будинку в Знам’янці, а також безпосередню допомогу сім’ям загиблих воїнів Збройних Сил України.

    Нагадаємо, собор єпископів УПЦ США звернулось із закликом молитви за Україну. Також у Вашингтоні УПЦ США ​​разом із іншими православними єрархами помолилась за припинення абортів.

    Найсвіжіше

    Популярне