Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    УПЦ США зібрала іграшки для дітей, які постраждали від російської агресії на Сході України

    Єрарх Вселенського патріархату архієпископ Памфлійський Даниїл (Зелінський) відзвітував про благодійну акцію зі збору дитячих іграшок для дітей зі Сходу України, постраждалих вій російсько-української війни. Архіпастир подякував всім благодійникам, які допомогти купити іграшки дітям.

    «Вдячний ВСІМ за надсилання іграшок для дітей на Донбасі…», – написав 13 січня архієрей у Фейсбуці.

    Архієпископ додав, що у нього були особливі помічники: о. Іван Чопко – священник Української Православної Церкви Святих Петра та Павла в Янгстауні, штат Огайо, та диякон Мирослав Микитюк з меморіальної церкви Святого Андрія у Савт Бавнд Брук, штат Нью-Джерсі.

    Про благодійну акцію було оголошено заздалегідь, ще 22 грудня. «Під час цього Різдва ми закликаємо всіх поділитися зі своїми братами та сестрами в Україні новою чи своєю, в хорошому стані, іграшкою. Ми просимо вас помістити під вашу парафіяльну ялинку коробку і впродовж Різдвяних свят наповнити її іграшками. М’які іграшки передадуть дітям у зону бойових дій в Україні. Зробіть подарунок новонародженому немовляті Христу, попіклувавшись про дитину, яка потребує любові та втіхи», – йшлось на сайті УПЦ США.

    Фото: Daniel Zelinsky

    Найсвіжіше

    Популярне