П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    «Я з радістю зробив щеплення від коронавірусу», – патріарх Єрусалимський про вакцинацію

    Патріарх Єрусалимський Феофіл прокоментував своє ставлення до вакцинації від коронавірусу. Він розповів, що з радістю вакцинувався, але виступає за свободу в цьому питанні.

    «По-перше, моя робота – любити людей, а не їх судити. По-друге, зважаючи на ваші попередні питання, життєво важливо, щоб ми серйозно ставилися до особистих свобод людей. По-третє, я, як і багато інших християнських лідерів у всьому світі, з радістю зробив щеплення від коронавірусу. Вакцина – це відповідь на наші молитви, і я дякую Богові за цю рятівну технологію. Вона захищає людей від смерті та серйозного захворювання, знижує ймовірність того, що ми заразимо інших. Загалом щеплення – це дуже практичний спосіб проявити любов до ближнього», – сказав патріарх Феофіл в інтерв’ю російському виданню «Известия».

    Водночас він зазначив, що пандемія коронавірусу багато чого змінила у нашому світі.

    «На Святій землі ми сумуємо за відсутністю паломників. Наш священний обов’язок – вітати людей з усього світу у цих святих місцях. Цього року ми сподіваємося прийняти більше паломників, але ми розуміємо, що загальна кількість гостей, ймовірно, залишиться відносно скромною», – припустив першоєрарх.

    На останок, патріарх Феофіл закликав всіх шукати святі місця у власних спільнотах і  зробити свої міста і церкви місцем паломництва. «Якщо ми зможемо досягти цього, я вірю, що Святий Дух по-новому додасть Ісуса Христа до нашого життя та спільноти», – підсумував патріарх Єрусалимський.

    Нагадаємо, патріарх Феофіл також висловився про майбутню зустріч патріархів, яка за його словами відбудеться в найближчі місяці. Також патріарх Єрусалимський провів зустріч з президентом Палестини і говорив про реальну загрозу присутності християн на Святій землі.

    Найсвіжіше

    Популярне