Субота, 18 Травня, 2024
Бiльше

    У Львові просто неба триває експозиція «30 років релігійної свободи»

    У середмісті Львова триває банерна виставка, присвячена релігійному життю Львова в роки незалежності нашої держави. Вона складається з 22 тематичних банерів, кожен з яких присвячений різним аспектам духовного життя українців.

    Зокрема, одним із провідних напрямків експозиції є серія світлин, що ілюструє становлення і розвиток капеланського служіння в Збройних Силах України та в інших військових формуваннях держави. Увазі львів’ян і гостей міста представлені унікальні кадри з району АТО та ООС, а також світлини духовного подвигу священників у боротьбі проти диктаторського режиму під час Революції Гідності, повідомляє АрміяInform.

    Виставка містить понад 200 унікальних фотографій. І побачити її можна на площі біля музею історії релігії.

    Світлина: АрміяInform

    На виставці представлені фотографії, які нагадують про початок виступів віруючих Української греко-католицької церкви за легалізацію своєї Церкви та роль військових капеланів серед захисників України як у військових частинах, так і безпосередньо на передовій під час проведення ООС.

    “Висловлюємо щиру подяку за висвітлення окремої теми душпастирства в Збройних Силах України та наголошуємо на важливості подальшої співпраці між духовенством, військовими та істориками”, — зазначили військові капелани Всеволод Семененко та Юрій Балух.

    У листопаді 2021 року Верховна Рада України ухвалила Закон України «Про Службу військового капеланства», який регламентує їхню діяльність у військових формуваннях нашої держави. Служіння військових капеланів полягає у задоволенні духовно-релігійних потреб, душпастирської опіки військовослужбовців не тільки Збройних Сил України, а й інших військових формувань.

    Найсвіжіше

    Популярне