Субота, 27 Липня, 2024
Бiльше

    Митрополит Епіфаній відзначив матерів та вдів полеглих воїнів церковними нагородами

    Предстоятель Православної Церкви України на Алеї слави біля Покровського храму у селі Мамаївці звершив Панахиду за спокій душ полеглих захисників Батьківщини, наших новітніх Героїв, та вручив матерям і вдовам полеглих воїнів медалі «За жертовність і любов до України».

    Разом із Митрополитом Епіфанієм, як повідомляє пресслужба ПЦУ, молилися рідні та близькі полеглих захисників Батьківщини, а також єпископ Житомирський і Овруцький Паїсій, керуючий єпархією єпископ Чернівецький і Буковинський Феогност, настоятель храму протоієрей Іоан Чокалюк, місцеве духовенство, Голова Чернівецької обласної військової адміністрації Руслан Запаранюк, Голова Мамаївської сільської ОТГ Наталія Катрюк та численні віряни.

    «Сьогодні ми згадуємо у наших молитвах тих, кого вже немає – наших новітніх Героїв. Українська Церква називає тих, хто віддав своє життя за Україну, новітніми Героями, незалежно від того, чи присвоєне їм державне звання», – звернувся до присутніх Митрополит Епіфаній.

    «Господь сказав, що «Немає більше від тієї любови, як хто душу свою покладе за друзів своїх» (Ін. 15: 13). Тому ми пам’ятаємо, ми шануємо, ми молимося. Бо найголовніше для тих, які відійшли, а особливо наших новітніх героїв-воїнів, є наша молитва. Через молитву ми проявляємо до них свою любов і засвідчуємо, що вони існують. І той подвиг, який вони звершили заради кожного із нас, ми повинні пам’ятати і не дати можливість ворогові втілити ті ідеї, які вони хочуть втілити у життя», – наголосив Блаженнійший Владика.

    Митрополит Епіфаній також побажав всім сили для подальшої наполегливої боротьби, яка завершиться нашою перемогою.

    Найсвіжіше

    Популярне