Вівторок, 16 Квітня, 2024
Бiльше

    “В Росії заведено, що священнослужителі якісь особливі”, – блогер заявив до поліції про грубе порушення ПДР автомобілем єрарха РПЦ

    Блогер з російського міста Архангельськ Міхаіл Шишов став свідком кричущого порушення правил дорожнього руху, фігурантом якого виявився архієрей Російської православної церкви митрополит Архангельський і Холмогорський Корнілій (Сіняєв).

    Активіст особисто спостерігав, як автомобіль рухався по пішохідній частині, під’їхав до входу одного з корпусів Північного (Арктичного) федерального університету, де у машину сів згаданий єрарх. Шишов зафіксував ситуацію на фото і негайно подав заяву до поліції про факт вчинення правопорушення.

    “Згідно 19-ї статі Конституції РФ, всі рівні перед законом і судом. Держава гарантує рівність прав і свобод людини і громадянина не залежно від статі, раси, національності, мови, походження, майнового чи посадового стану, місця проживання, ставлення до релігії, переконань, приналежності до громадських об’єднань, а також інших обставин. Чомусь в Росії заведено, що священнослужителі якісь особливі, їм повинні всі кланятись, благоговіти перед ними”, – цитує “29.ru” коментар Міхаіла Шишова.

    “Але це не так. Вони звичайні люди і повинні дотримуватись таких же законів, як і всі. Так само платити податки, комунальні послуги. Тобто їх організації та представники не повинні відрізнятись від інших громадян”, – додав він.

    Факт правопорушення відбувся ще 14 грудня минулого року. Місяць потому блогер вирішив поцікавитись у поліціянтів, чи було правоохоронцями вжито необхідних заходів відповідно чинного законодавства після отримання його заяви. Згодом Міхаілу Шишову надійшла відповідь з місцевого управління внутрішніх справ, де було зазначено, що на підставі його заяви стосовно водія транспортного засобу було розпочато провадження про вчинення ним адміністративного правопорушення.

    Найсвіжіше

    Популярне