Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Правозахисники закликали християн бойкотувати Олімпіаду у Пекіні

    Генеральний директор провідної організації із захисту свободи віросповідання Open Doors USA Девід Каррі закликав християн бойкотувати майбутні зимові Олімпійські ігри, які мають відбутися в столиці Китаю Пекіні цього року. Причиною такого заклику стали переслідування в країні християн та інших релігійних меншин.

    Про це повідомляє Духовна велич Львова з посиланням на The Christian Post.

    Організація Open Doors USA поставила Китай на 17-е місце серед «50 країн, де найважче слідувати за Ісусом». Днями Каррі присвятив значну частину своєї пресконференції висвітленню релігійних переслідувань Комуністичною партією Китаю.

    Каррі, зокрема, назвав майбутні Олімпійські ігри «одним із прикладів того, як Китай використовує спорт, гроші та інвестиції в інфраструктуру по всьому світу, щоб відбілити свої порушення прав людини».

    Хоча Каррі й відзначив Білий Дім за дипломатичний бойкот Олімпійських ігор, він підкреслив, що кожен християнин у Сполучених Штатах має зробити крок уперед.

    «Open Doors USA… закликає кожного християнина приєднатися до цього бойкоту Олімпійських ігор від імені наших переслідуваних братів та сестер у Китаї». Він зазначив, що переслідування релігійних меншин поширюється не лише на християн, але й на уйгурів, переважно мусульманську етнічну групу в далекому західному регіоні країни, яку Компартія Китаю використовує для примусової праці.

    Каррі пропонує взагалі не переглядати Олімпійські ігри. За його словами, «петля високих технологій Китаю повільно душить вільне вираження християнської віри, а також віру мусульман та інших релігійних меншин».

    Окрім того, що китайська влада використовує штучний інтелект для стеження за християнами та місцями богослужінь, Китай також запровадив додаткові обмеження на Біблії та християнську літературу в Інтернеті. Тільки групам, які визнають Комуністичну партію Китаю та цензуру їхніх проповідей та Біблій, буде дозволено розповсюджувати Писання, відзначили правозахисники.

    Каррі також повідомив, що «церкви змушені розпускатися і розпадатися на дрібні частини, або йти в підпілля», і пояснив вороже ставлення уряду до релігії тим, що «президент Сі та Комуністична партія розглядають релігію як загрозу, тому що вона не відповідає цінностям китайської держави».

    Правозахисники передбачають, що в найближчому майбутньому Китай створить цифрову валюту, «що позбавить християн та інших осіб, які не підкоряються уряду, будь-яких можливостей, навіть купити буханець хліба».

    Каррі – не єдиний громадський діяч, який закликає до бойкоту Олімпіади-2022. Ведуча Fox News Лора Інґрем запустила кампанію #NotOneMinute, закликаючи своїх глядачів не дивитися «жодної хвилини» Олімпійських ігор цього року. Інґрем також закликає своїх глядачів бойкотувати корпорації, які спонсорують Олімпійські ігри 2022 року в Пекіні, включаючи Airbnb, Bridgestone, Coca-Cola, Panasonic, Samsung, Toyota та Visa.

    Найсвіжіше

    Популярне