Середа, 8 Травня, 2024
Бiльше

    В окупованому Криму руйнується Свято-Володимирський собор

    У тимчасово окупованому Севастополі руйнується Свято-Володимирський кафедральний собор (Херсонес Свято-Володимирський). Там протікає дах і знищені фасади. Парафіяни бояться, що перебування у храмі є небезпечним, повідомляє “Релігія в Україні”.

    Ще у 2018 році парафіяни зверталися до окупаційної влади півострова із проханням про реконструкцію собору, однак усе безрезультатно. Від моменту окупації Криму жодних ремонтних робіт у соборі не проводили, а за останні три роки стан собору став ще гіршим.

    “Передусім йдеться про необхідність провести ремонт покрівлі – дах тече, як решето – і фасадні роботи. Але головне – усунути основну причину неприємностей, що руйнують будинок як зовні, так і зсередини: забезпечити нормальну роботу всіх інженерних систем”, – розповів представник фонду “Моя історія” Олександр Галкін.

    Свято-Володимирський кафедральний собор розташований на території Херсонесу Таврійського у Криму.

    Його заклали у 1861 році в одному з місць ймовірного хрещення князя Володимира. На місці храму раніше під час розкопок знайшли залишки давніх церковних споруд.

    Під час Другої світової війни собор було зруйновано. Роботи з його відновлення почались у кінці 1990-х років, хоча активний розвиток вони отримали тільки в 2000 році.

    У соборі звершують служби священники так званої УПЦ (МП).

    Найсвіжіше

    Популярне