Середа, 1 Травня, 2024
Бiльше

    Виганяв демонів з тіла Лєніна: Скандальний екс-схиігумен РПЦ Сєргій Романов розповів про обряд, проведений у мавзолеї

    Відлучений від церкви, позбавлений сану екс-схиігумен Російської православної церкви Сєргій Романов, якого було засуджено до 3,5 років позбавлення волі за схиляння до самогубства, порушення права на свободу совісті та віросповідання, самоуправство, розповів про проведений ним молебень у мавзолеї над тілом тирана Владіміра Лєніна.

    Колишній служитель Російської Церкви розповів, як до нього звернулись певні “високі чини” і попросили “очистити” приміщення мавзолея від паранормальних явищ, які відбувались з тілом Ілліча.

    Колись шанований духівник погодився, і одного разу, у День Преображення Господнього, він, разом зі схиігуменом Митрофаном та однією монахинею прибув до Москви. Перебуваючи в мавзолеї, Сєргій Романов звершив молебень, 12 разів обійшов саркофаг з тілом Лєніна читаючи молитви.

    “Мене просили дуже акуратно звершувати окроплення святої водою, щоб не лишати слідів”, – цитує itsmycity.ru розповідь Романова, який зауважив, що під обряду монахиня бачила, як тіло “вождя світового пролетаріату” намагалось піднятись у труні. Після цього випадку монахиня півтора роки переживала сильний страх.

    В РПЦ встигли відреагувати на появу у мережі вказаної розповіді Сєргія Романова. Зокрема заступник очільника синодального відділу зі зносин церкви із суспільством та ЗМІ Московського патріархату  Вахтанг Кіпшидзе не зміг спростувати чи підтвердити факт проведення колишнім кліриком описаного обряду.

    “Важко судити про те, що за обряд проводив позбавлений сану священнослужитель в мавзолеї, але вважаю, що більшість православних людей саму ідею священнодії в даному місці, яке асоціюється с войовничим безбожжям та богоборством, вважають блюзнірством”, – наводить “Инфо24” слова Кіпшидзе.

    Нагадаємо, 30 листопада 2021 року колишнього схиігумена РПЦ Сєргія Романова було засужено до позбавлення волі за схиляння до самогубства, порушення права на свободу совісті та віросповідання, самоуправство. Суд призначив йому 3 роки та 6 місяців перебування у колонії загального режиму.

    Наприкінці вересня 2021 року до обвинувачень було додано ще один пункт – п. “в” ч.2 ст. 282 Кримінального кодексу РФ, а саме, розпалювання ворожнечі за допомогою інтернету. По вказаному пункту слідство триває й по сьогодні. Відомо, що лінгвістична експертиза виявила ознаки екстремізму в п’яти відеороликах, у яких фігурує колишній схиігумен.

    Найсвіжіше

    Популярне