Середа, 27 Березня, 2024
Бiльше

    Парафіяни РПЦ висловили обурення фактом продажу освяченої води на свято Водохреща

    Парафіяни Канської єпархії Російської православної церкви зафільмували чергу за святою водою на території Свято-Троїцького собору міста Канськ. При цьому, обурення вірян викликав факт продажу води кліриками Моспатріархату, які брали за півтора літра 60 російських рублів, а за п’ять літрів – 100 російських рублів.

    Попри спроби священнослужителів переконати людей, що продається не вода, а тара, скандалу уникнути не вдалось і віряни висловлювали обурення вказаним фактом і на території храму, і у соцмережах.

    “Вода безкоштовна, а ось тару парафії закуповують, і ось вона якраз грошей коштує. Багато парафій так робить тому, що деяким вірянам незручно зі своїми ємностями приїздити”, – цитує NGS24.ru слова представника парафії.

    Принагідно нагадаємо, традиційні для Російської православної церкви купання у водоймах під час святкування Водохреща з 18 на 19 січня повністю заборонили у Красноярському краю та деяких інших регіонах Росії з огляду на епідеміологічну ситуацію. РПЦ рекомендувала російським вірянам утриматись від пірнань в ополонку на Водохреща цього року по всій території РФ. Однак, попри застереження, масові купання в Росії відбулись, більш того, РПЦ не змогло уникнути численних скупчень людей у храмах.

    Найсвіжіше

    Популярне