П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    В Україні відзначають 31-у річницю від дня відтворення Кримської автономії

    20 січня, українці відзначають День Автономної Республіки Крим. 31 рік тому у цей день більшість мешканців півострова на загальнокримському референдумі висловилися за встановлення автономії, що визначило статус Криму у складі України.

    Про це інформує “Патріот Донбасу”.

    Враховуючи результати народного волевиявлення, 12 лютого 1991 року Верховна Рада Української Совєтської Соціалістичної Республіки ухвалила закон “Про відновлення Кримської Автономної Радянської Соціалістичної Республіки”.

    Стаття 1 даного Закону проголошує: “Відновити Кримську Автономну Радянську Соціалістичну Республіку в межах території Кримської області в складі Української РСР”.

    У період процесу здобуття незалежності Крим пережив чи не весь світовий досвід державного будівництва та місцевого самоврядування, неодноразово опиняючись на межі міжнаціональних і соціальних конфліктів.

    Тоді кримчанам вистачило сил, терпіння та мудрості не переступити рису й з точки зору здорового глузду створити конструктивні відносини з Україною, між органами влади, людьми різних національностей та різного віросповідання, що було необхідною передумовою для соціально-економічного та культурного розвитку новоствореної Автономної Республіки.

    20 січня 1991 року, ще за совєтських часів, на загальнокримському референдумі за відтворення Кримської АРСР проголосували 93,26% жителів Криму від загальної кількості учасників голосування.

    “Патріот Донбасу” нагадує, що зараз Крим — тимчасово окупована Російською Федерацією територія. І українське суспільство, як ніхто, розуміє і підтримує кримчан. Тому спільною метою українців та кримських татар є прагнення зробити усе можливе, щоб Державний прапор України якнайшвидше з’явився на звільненій території півострову.

    Крим — це Батьківщина українців і кримськотатарського народу, які по праву є господарями на своїй Богом даній рідній і святій Землі. Крим — це Україна!

    Найсвіжіше

    Популярне