П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    У Львові відмінили традиційне освячення води через пандемію

    Загальноміське освячення води у центрі Львова 19 січня скасували через різке збільшення захворюваності на коронавірус. Аби уникнути великого скупчення людей, отці проведуть чин освячення з самого ранку 19 січня. Відтак, упродовж дня охочі можуть прийти на площу Ринок і набрати свяченої води з резервуара.

    «Ми є свідками того, що нове цунамі цієї пандемічної вірусної інфекції охоплює дедалі більше Україну і, зокрема, наше місто Львів. Але ми розуміємо, що все ж таки, свято Богоявлення відбудеться, Богослужіння звершуватимуть у храмах. Розумію, що буде потреба у багатьох з нас набрати освяченої йорданської води. Думаю, що це можна буде зробити – храми є відкриті протягом цілого дня. Також буде освячено воду біля нашої міської ради. Таким чином, можна спокійно собі прийти і, зберігаючи соціальну дистанцію, дотримуючись усіх вимог, набрати собі води», – підкреслив капелан Львівської міської ради, отець Павло Дроздяк, цитує Духовна велич Львову.

    Цьогоріч Чин водосвяття, згідно з графіком, очолить єпископ Української єпархії Вірменської апостольської Церкви Маркос Оганесян.

    Відтак, вже із 11:00 і упродовж дня, всі охочі зможуть набрати необхідну кількість освяченої води.

    Найсвіжіше

    Популярне