Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    На Тернопільщині, попри рішення суду, РПЦвУ не хоче повертати майно парафії ПЦУ

    У селі Бриків, що на Шумщині (Тернопільська області) парафіяни Московського патріархату, попри рішення суду, не хочуть повертати будинок громаді Православної церкви України.

    Як повідомляє сайт Тернополяни з посиланням на користувачів місцевої Фейсбук-групи “Шумщина православна”, майно, згідно з рішенням суду, належить саме ПЦУ.

    «Не хотіла писати коментар, але ж де правда. Рішенням суду ця оселя належить ПЦУ. Наскільки мені відомо по неправді там проживає новоспечена невісточка і навіть там прописана то де ж правда? Чому і з якого дива? А тому, щоб не пустити священика ПЦУ. От Вам і правда. Перестаньте брехати і дійте по закону. Щире співчуття матушці, Бог її не залишить і вкаже правильний вибір. Поскільки цю брехню поширює моя сусідка, я змушена була вступити у полеміку. Живімо по правді і не шукаймо ворогів серед своїх, бо ми християни», – відзначила користувачка Наталка Чельцова.

    Після смерті 63-річного священника РПЦвУ — Віктора Омельчука, якого поховали 9 січня, майнова тяганина знову продовжилась. На цей час у церковному будинку проживає 61-річна Олена, вдова покійного священника Моспатріархату Віктора Омельчука.

    Найсвіжіше

    Популярне