П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит Епіфаній пояснив значення імені Ісуса Христа

    Митрополита Київський і всієї України Епіфаній в день свята Обрізання Господнього розповів про ім’я Ісуса Христа і що воно означало.

    Ім’я Ісус означає «Бог спаситель», «Бог спасає». Якщо пророче, символічне ім’я Еммануїл засвідчувало істину Боговтілення, то ім’я Ісус означало служіння, до якого покликаний Син Людський, – сказав під час проповіді предстоятель Православної церкви України.

    «Перше означало ким Він є, друге – ким Він стане для людей і світу, виконавши Своє покликання Бога Отця. Адже Боговтілення сталося за волею Отця, а спасіння – за волею Сина, Який “принизив Себе Самого, – свідчить апостол Павло – прийнявши образ раба, зробившись подібним до людей, i з вигляду став як чоловік; упокорив Себе, був слухняним аж до смерти, i смерти хресної”. (Флп. 2:7-8)», – пояснив митрополит.

    За словами предстоятеля ПЦУ саме ця добровільна жертва, принесена Сином Божим за гріхи світу, наповнює вічним змістом дане Спасителю ім’я Ісус та звеличує його, як про це свідчить апостол Павло у Посланні до Филипʼян, кажучи: «Тому i Бог звеличив Його i дав Йому ім’я вище над усяке ім’я, щоб перед іменем Ісуса схилилося всяке коліно небесних, земних i пекельних i всякий язик сповідував, що Господь Ісус Христос у славу Бога Отця» (Флп. 2:9-11).

    «Отже, дорогі брати і сестри, вшановуючи день наречення Богонемовляті імені, ми тим самим знову визнаємо істинність Боговтілення, визнаємо, що Названий цим іменем – є наш Спаситель і Бог, Який воістину сповнив все, для чого прийшов у світ», – підсумував митрополит Епіфаній.

    Нагадаємо, митрополит Епіфаній назвав Церкви в яких розглядають питання визнання ПЦУ. Він також пояснив що таке бути вдячним. Крім цього, предстоятель ПЦУ заявив, що сили, пов’язані з Росією бояться, що більшість парафій доєднаються до ПЦУ і вони втратять свій вплив.

    Найсвіжіше

    Популярне