Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Друга спроба. В Челябінську олігарх Малофєєв знову хоче відкрити пам’ятник імператору Алєксандру ІІ

    У Челябінську (Російська Федерація) на 24 січня заплановані відвідини міста російським православним олігархом Константіном Малофєєвим і, так званим, спадкоємцем російського імператорського дому Георгієм Романовим. “Гравці в імперію” сподіваються, що на той момент Челябінська митрополія Російської православної церкви залагодить всі питання щодо пам’ятника імператору Алєксандру ІІ.

    Нагадаємо, історія з монументом триває вже декілька місяців. Відомо, що ініціатором спорудження монументу виступила Російська православна церква, а спонсором – Константін Малофєєв. Урочисте відкриття пам’ятника було заплановане на 10 жовтня 2021 року. Очікувалось, що в урочистостях візьме участь товариш Малофєєва, “спадкоємець” російського імператорського дому Георгій Романов.

    Фото: Наіль Фаттахов / Znak.com

    Однак, незадовго до призначеного дня, путінський режим раптово заборонив проведення відкриття пам’ятника, аргументуючи своє рішення нестачею дозвільної документації на встановлення монументу.

    Поряд з цим, існувала точка зору, що у Кремлі скасували захід, оскільки не могли примиритись з надмірною ініціативністю Георгія Романова, який після свого вінчання в Ісакіївському соборі з Ребеккою Беттаріні, почав виконувати окремі церемоніальні функції глави держави.

    Як інформує “Znak”, цього разу Малофєв та Романов сподіваються все ж провести урочисте відкриття пам’ятника Алєксандру ІІ 24 січня 2022 року, після чого планують відвідати урочистий прийом на честь події в одному з місцевих закладів.

    Найсвіжіше

    Популярне