Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    На 85 році життя помер священник ПЦУ Івано-Франківсько-Галицької єпархії

    На 85 році життя перестало битися серце протоєрея Йосифа Степановича Жовніровича – настоятеля Свято-Успенського Собору м. Долина, що у Івано-Франківсько-Галицькій єпархії Православної Церкви України.

    Отець Йосиф Жовнірович рукоположений в сан священика 27 вересня 1959 року, кандидат Богослів’я, викладав в Івано-Франківському Богословському Інституті. В 1959 році закінчив Волинську духовну семінарію, а 1967 року Московську духовну академію. Ревно, як добрий духовний пастир трудився на Христовій ниві, якій присвятив все своє життя, – повідомляє митрополит Івано-Франківський і Галицький Іоасаф.

    13 січня в 11 годині дня 2022 року Начальник Життя Христос, закликав його в Свої Небесні оселі… Всемилостивий Господь, який навчав нас вірити у воскресіння мертвих, упокоїть душу приснопам’ятного протоієрея Йосифа в оселях праведних та дарує йому Царство Небесне! Приносимо наші сердечні співчуття рідним і близьким з приводу смерті батька, дідуся та духовного отця», – написав архієрей.

    Митрополит Іоасаф закликав всіх священнослужителів Івано-Франківсько-Галицької єпархії до посиленої молитви за новопреставленого.

    Найсвіжіше

    Популярне