Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Через “антицерковні закони”: В РПЦвУ скаржаться, що 1000 парафій так і не мають державної реєстрації

    У РПЦвУ поскаржилися, що через закон про перейменування державні органи не реєструють архієреїв РПЦвУ, яких спрямовують в єпархії, а також залишається без держреєстрації понад тисяча парафій.

    Про це заявив керуючий справами РПЦвУ митрополит Антоній Паканич на телеканалі UkrLive, йдеться на сайті РПЦвУ.

    За словами митрополита Антонія, їхній діяльності перешкоджають закони.

    «Ми вдячні Президенту Володимиру Зеленському, що все ж є певна дистанція політиків від релігійної тематики. Хоча нічого не робиться, щоб кардинально вирішити церковне питання, тому що ті закони, які є антиконституційними, які суперечать всім європейським конвенціям, досі діють. Це закон про перейменування та закон, який полегшує так звані “переходи” парафій нашої Церкви до розкольників. Ці питання, на жаль, не вирішуються, і поки вони не будуть вирішені в полі чинних законів, ця ситуація буде тліти довго», – сказав він.

    Як зауважив представник РПЦвУ, через ці закони більш як 1000 парафій так і не мають державної реєстрації.

    «За цей період через закон про перейменування ми не можемо зареєструвати в єпархії жодного архієрея, якого ми перемістили або призначили. На сьогодні понад 1000 парафій не мають державної реєстрації. Це вся Помісна Церква, яка існує. Подані документи, але у зв’язку з тим, що діє цей закон…Так, він припинений, але тим не менш в органах, які реєструють, ці парафії не реєструють. Це дуже велика складність»,– пояснив керуючий справами РПЦвУ.

    Найсвіжіше

    Популярне