Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    “Вас збити?”: Cвященник РПЦ відзначився хамською поведінкою під час богослужіння

    Конфліктною ситуацією завершилось богослужіння в одному з храмів Російської православної церкви міста Смоленськ – там служителі церкви вчинили скандал через те, що мала дитина наступила на килимну доріжку, якою ходив священник.

    Інцидент відбувся 6 січня 2022 року. Мешканка Смоленська вирішила з онуком відвідати храм Спаса Нерукотворного, більш відомий як Окопна церква.

    “Почалась вечірня служба, в церкві, окрім нас, було всього 2 людини і жінка з церковної лавки. Поки я писала записки, онук мене чекав і стояв у центрі – однією ногою на червоній доріжці. Це побачила жінка, підскочила і почала його лаяти, мовляв, стояти потрібно на підлозі, а доріжка – для батюшки. Дитина взагалі не зрозуміла, що від неї хочуть, тому я мовчки відсунула його на підлогу”, – цитує Smolnarod розповідь вірянки.

    “В цей час священник з кадилом пішов вздовж стіни. Від доріжки, поруч з якою ми стояли, до стіни прохід два метри завширшки. Священник з кадилом став біля мене і запитав: “Вас збити?”. Він стояв поруч і з такою злобою дивився на нас, що хотілось просто піти. Знову підбігла жінка: “Відійдіть!”. Батюшка знову зі злобою на нас поглянув і заявив: “Ви мені заважаєте! Відійдіть”, – додала мешканка міста.

    Спочатку жінка хотіла зачекати і поговорити зі священником з приводу вказаної ситуації, але, зрештою, вирішила просто піти з церкви. В цей час її онук запитував, чому священник такий злий і пропонував сходити до іншого храму.

    Інший житель Смоленська так прокоментував подію: “На жаль, бачу те ж саме, церкви пустіють, священники не заслуговують на довіру. Якесь верховенство ритуалів, а навіщо мені це?”.

    Ім’я священника, який дозволив собі хамське ставлення до парафіян, не повідомляється. Водночас, у мережі можна віднайти інформацію про те, що настоятелем Окопної церкви (храм Спаса Нерукотворного) у місті Смоленськ є протоєрей Ніколай Морозов.

    Найсвіжіше

    Популярне