Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Архієпископ Афінський: Ми є сім’я зі Вселенським Патріархатом

    9 січня архієпископ Афінський і всієї Греції Єронім зустрівся з членами Всесвітньої еллінської міжпарламентської асоціації (WHIA). Архієпископ з великою радістю привітав членів Церкви та згадав про особливу та важливу роботу, яку вони виконують. Зі свого боку президент WHIA Леонідас Раптакіс та члени Церкви подякували Архієпископу за теплий прийом, висловили радість від зустрічі та обговорили з ним різні питання, що становлять спільний інтерес, розвиваючи свої позиції та дії.

    Про це повідомляє orthodoxtimes.com

    Вони зазначили: «З нашої позиції ми боремося за всі грецькі питання. Нас цікавлять питання освіти, релігії, геополітики. Ми стоїмо на вашому боці у всіх питаннях і всьому, що стосується собору Святої Софії та багатьох інших питань», при цьому вони висловили готовність підтримати та допомогти Греції та Грецькій Церкві.

    Архієпископ підкреслив хорошу співпрацю, яку він мав із послом США в Греції, і розповів про різні питання, зокрема про визнання Української Церкви, наголосивши, що «ми є сім’я зі Вселенським Патріархатом». Він також звернувся до питання собору Святої Софії та його значення як важливого культурного об’єкта. Говорячи про імміграційне питання, він зазначив, що країна досягла меж і закликав інші європейські країни допомогти та співпрацювати, щоб з любов’ю вирішувати ситуацію.

    На зустрічі також були присутні протосинкел Архієпархії архімандрит Варнава Феохаріс, заступник Генерального архієрейського вікарія архімандрит Євгеній Панцарідіс, керівник апарату Архієпархії о.  Анастасій Влавіанос та архідиякон Іоанніс Бутсіс.

    Всесвітня грецька міжпарламентська асоціація (WHIA) — організація, заснована в 1996 році з ініціативи уряду Греції. Вона складається з нинішніх та колишніх грецьких депутатів іноземного законодавчого органу та має на меті: а) спілкуватися та розвивати відносини цих депутатів із грецьким парламентом, б) зміцнювати відносини дружби та співпраці з Грецією та розробку спільної стратегії, яка буде представляти інтереси Греції в) пропагувати та поширювати грецьку культуру та грецьку мову.

    У цьому контексті WHIA тісно співпрацює зі Спеціальним постійним комітетом греків за кордоном грецького парламенту для просування питань, пов’язаних з грецькою діаспорою.

    Згідно зі статутом, Рада директорів збирається в Греції один-два рази на рік, тоді як Генеральна асамблея проходить кожні два роки в Афінах. До сьогодні Генеральна Асамблея ухвалила важливі резолюції на підтримку грецьких питань на міжнародному рівні.

    Нагадаємо, у Греції помер митрополит, який категорично виступав проти вакцинації та ПЦУ.

    Найсвіжіше

    Популярне