Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    У Греції помер митрополит, який категорично виступав проти вакцинації та ПЦУ

    3 січня в афінській лікарні від наслідків коронавірусу помер один з найстарших єрархів Елладської Церкви – митрополит Етолійський Космас. Він також був членом неформальної ультраконсервативної партії в цій Церкві. Боровся з уявними та справжніми єретиками, не приймав української автокефалії тощо.

    Сумну звістку повідомили богослов Кирило Говорун та видання orthodoxtimes.com.

    У своєму дописі Говорун зазначив, що спочилий єрарх був фідеїстом, себто вірив, що однієї віри достатньо, щоб не підчепити коронавірус, тому і сам ігнорував санітарні норми, вакцинацію й інших навчавав такій позиції. За це Елладська Церква судила його за непослух до Синоду.

    Богослов додав, що у листопаді митрополиту Етолійському було діагностовано ковід, але він не вірив, що його віра слабша за вірус. «Тому довго пручався, аби не йти до лікарні. Аж поки не притисло так, що був змушений зголоситися. Далі інтубація, інсульт і смерть. За кілька днів до того померла його сестра — теж не прищеплена з релігійних міркувань. Нехай Господь заспокоїть його дух, а всі неприщеплені нехай прищеплюються», – підсумував Кирило Говорун.

    Нагадаємо, раніше Кирило Говорун заявив, що африканські клірики, які пішли в РПЦ, в кращому випадку декорації, а в гіршому – розхідний матеріал. Також він впевнений, що РПЦ це канонічні беззаконники, які порушили канон прийнятий на Вселенському соборі.

    Найсвіжіше

    Популярне