П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    У РПЦ назвали право вибору людини великою проблемою сучасного суспільства

    Правлячий путінський режим та підконтрольна йому Російська православна Церква докладають титанічних зусиль, щоб нав’язати народу РФ рабське мислення та викорінити із свідомості росіян думки про свободу вибору та інші демократичні цінності.

    Принаймні до такої думки наштовхує інтерв’ю очільника Синодального відділу зі зносин церкви з суспільством та ЗМІ РПЦ Владіміра Лєгойди.

    “Сучасна людина вважає, що має право обирати взагалі все – від одягу до статі. При цьому не бере до уваги власний розум. Люди, звісно, різні, і мотиви їхніх вчинків також, але якщо поглянути на це культурологічно та філософськи, то це прояв є прояв наміру “обирати все”. Це виникає, коли людина сам для себе стає “альфою і омегою” будь-яких своїх дій, думок, вчинків”, – цитує “Интерфакс-религия” слова Лєгойди.

    На думку представника РПЦ, так відбувається, якщо у людини “немає камертону, за яким він себе налаштовує, а є виключно бажання вибору, який щодня буде різним і часто ніяк не співвідноситись ні з мораллю, ні з розумом”.

    Звісно, що “правильно” налаштувати вибір кожної людини є невід’ємним прагненням нинішнього правлячого режиму Російської Федерації. На біду російського народу, Російська православна церква, замість звершення духовного служіння на благо народу, стала не більше аніж інструментом в руках путіністів, які мають на меті отримати виняткове право розпоряджатись життям кожного “підданого”.

    Найсвіжіше

    Популярне