П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Напередодні Різдва улюблений проповідник Моспатріарха закликав вірян не прагнути для себе будинків та особистих літаків

    Священнослужитель Російської православної церкви протоєрей Андрєй Ткачьов, якого називають улюбленим проповідником патріарха Кіріла (Гундяєва), і який декілька років тому втік з України до Росії, звернувся з феєричною промовою до росіян напередодні Різдва Христового.

    “Є багато великих речей, які вартують заздрощів чи здивування: великий дім, особистий літак, діти, які навчаються в Лондоні – насправді, це нічого не варті дрібниці. А от справжня кріпка, жива віра – це великий скарб. Це те гірчичне зерня, з якого виростає велике дерево. Багато що великого стане малим и взагалі зникне, а багато що малого стане великим”, – цитує “НСН” слова клірика РПЦ.

    Варто відзначити, стосовно віри Ткачьов не помилився – це дійсно великий скарб і дар. Однак щодо його роздумів про будинки і літаки – тут варто замислитись.

    Якщо один з найавторитетніших проповідників РПЦ заявляє, що будинки, літаки (і, мабуть, яхти), діти, які навчаються за кордоном – це все дрібниці, то чому ці дрібниці давно стали невід’ємним атрибутом життя не лише російських можновладців, а й чималого прошарку духовенства РПЦ?

    На це питання Ткачьов завбачливо не відповідає.

    Імовірно, літаки, яхти, будинки, дорогі годинники – це той “дріб’язок”, який вартував щонайменше 30 мільйонам росіян елементарного доступу до централізованої каналізації та водопостачання, а також, сучасної освіти, науки та медицини. І пан Ткачьов, фактично, закликає цих людей змиритись з власною бідністю, яку їм забезпечує “високодуховний” путінський режим, прийняти її як благо і плекати єдиний доступний їм скарб – віру.

    Чи планує більшість кліру Московського патріархату зректися перерахованого Андрєєм Ткачьовим “дріб’язку” заради істинної віри? Це питання улюблений проповідник Моспатріарха Кіріла також залишив без відповіді.

    Нагадаємо, раніше священник Андрєй Ткачьов запропонував використовувати Євангеліє, як засіб виклику блювотного рефлексу.

    Найсвіжіше

    Популярне