П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    До тривалого ув’язнення засуджено проросійського терориста, який на завдання ворожих структур намагався вчинити підпал храму РПЦвУ

    В Запоріжжі суд прийняв рішення про засудження до семи років позбавлення волі громадянина України, який виконував завдання структур терористичної організації “ДНР” з дестабілізації ситуації в регіоні і планував вчинити теракт у храмі Російської православної церкви в України (так званої УПЦ МП).

    Як інформує Служба безпеки України, у ході слідства було встановлено, що бойовики терористичної організації “ДНР”, напередодні надання Томосу Православній церкві України, намагалися спровокувати у регіоні конфлікт на релігійному ґрунті.

    Для виконання задуманого, терористи підшукали мешканця Запоріжжя, який за винагороду у розмірі 30 тисяч гривень погодився вчинити злочин – організувати підпал храму Апостола Івана Богослова, що належить Московському патріархату.

    Однією з ключових вимог було розповсюдження у ЗМІ відео пожежі, яка б мала трактуватися як напад на місцеву церковну громаду РЦПвУ вірян новоствореної Православної церкви України.

    Організатор злочину та його спільники були затримані співробітниками СБ України “на гарячому” під час спроби підпалу храму.

    Суд визнав винним організатора підпалу за ч. 2 ст. 15 (замах на кримінальне правопорушення), ч. 3 ст. 27 та ч. 2 ст. 258 (закінчений замах на організацію вчинення терористичного акту) Кримінального кодексу України і засудив зловмисника до 7 років позбавлення волі.

    Вирок набув законної сили.

    Найсвіжіше

    Популярне