П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    РПЦ в Україні судиться із кожною парафією, яка перейшла до ПЦУ, але правда на нашому боці – митрополит Епіфаній

    Юристи Російської православної церкви в Україні (так званої УПЦ МП) судяться практично із кожною парафією, що перейшла до Православної церкви України. Але ПЦУ виграє всі судові позови, адже правда на їх боці.

    Про це в інтерв’ю “РБК Україна” розповів предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній.

    «Зараз Московський патріархат фактично по кожній парафії, яка приєдналася до нашої Церкви, подав позови до судів. Але протягом цього часу практично за всіма позовами ми виграли, бо правда на нашому боці, і якщо громада бажає перейти, вона має на це законне право», – зауважив митрополит.

    Предстоятель ПЦУ уточнив, що має на увазі Верховний суд, коли говорить про виграні судові позови. «Зараз відчувається, що судова реформа торкнулася лише Верховного суду, а на нижчих рівнях, як ми бачимо, дуже різні інколи приймаються рішення, інколи навіть неадекватні, які припиняють перехід громади. Але коли справа доходить до Верховного суду, то він приймає справедливе, виважене рішення».

    Він додав, що близько семи сотень парафій приєдналися до ПЦУ після Об’єднавчого Собору 15 грудня 2018 року.

    Нагадаємо, у цьому ж інтерв’ю митрополит Епіфаній розповів, що розколу в православному світі немає, натомість є РПЦ, яка розірвала стосунки з Вселенським Патріархатом.

    Найсвіжіше

    Популярне