П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    У липні 2022 року Американська архієпископія святкуватиме 100-літній ювілей

    Архієпископ Америки Елпідофор розпочав новий рік з обіду зі співробітниками штаб-квартири архієпархії в Нью-Йорку 4 січня 2022 року. Він анонсував святкування 100-річного ювілею Американської архієпархії і подякував попередникам за труди на благо Церкви, повідомляє orthodoxtimes.com.

    У своїй промові архієпископ Елпідофор сказав: «Ми зустрічаємо цей новий 2022 рік з надією, але й з обережністю, оскільки ми все ще стикаємося з третім роком пандемії. Ми також проведемо наступні місяці у напруженій підготовці до липневого Синоду духовенства та мирян, на якому відзначатимуться століття нашої Священної Архієпархії — головної єпархії Вселенського Патріархату».

    За його словами, нещодавній візит патріарха Варфоломія до Сполучених Штатів фактично започаткував святкування століття Архієпархії.

    «На столітньому рубежі ми маємо набагато різноманітнішу Архієпархію, ніж можна було уявити у 1922 році. Грецька діаспора більш ніж успішно асимілювалася у великий американський ландшафт. Ми навіть допомогли його змінити! І це найбільш очевидно, звичайно, у Національній святині Святого Миколая на Ground Zero — епіцентрі світової історії на зорі третього тисячоліття», — зазначив єрарх Вселенського Патріархату.

    «Святилище Святого Миколая є символом усіх ініціатив та служінь Архієпархії, — продовжив архієпископ Еплідофор. — У ньому втілена наша присутність в Америці — присутність, багата на таких видатних особистостей, як архієпископи Яків, Михайло і Афінагор».

    Завершуючи свій виступ архієпископ висловив свою вдячність всім попередникам в тому числі видатним мирянам, чий внесок розвинув архієпископію Америки. «Своїм служінням в Архієпархії ви приєднуєтеся до цього незліченного сонму воістину гідних соратників. Ваші жертовні зусилля з початку пандемії і ваше служіння нашої священної архієпархії, що виходить далеко за її межі, глибоко оцінені», — зауважив владика Елпідофор.

    Найсвіжіше

    Популярне